Webbaserad kurs om bedömning

 

vykort_bild5Gå en kurs webbkurs! Nu är det dags att anmäla sig till Skolverkets/Karlstads universitets webbaserade kurs i bedömning! Gå själv eller tillsammans med dina kollegor. Välj spår årskurs 4-6 eller 7-9. Kursens studietid är 30-40 timmar och innehåller filmer, teori, texter varvat med praktiska moment i ditt arbete. Totalt innehåller kursen 6 moduler och kan göras från dator, mobil eller surfplatta. För att anmäla sig och läsa mer följ länken till Skolverkets hemsida.

http://www.skolverket.se/kompetens-och-fortbildning/larare/bedomning-och-betyg

 

 

 

 

 

Nu åker vi ”Mot nya höjder”

Hemsidan för projektet ”Mot nya höjder” är klar. Kika in här och anmäl dig och din klass … eller varför inte ett helt arbetslag … ännu bättre en hel skola 🙂

motnyahöjderTag chansen att få delge och delges kring din undervisning om rymden och dess villkor. Kanske blir det du som får möta en livs levande astronaut?

Hälsotema

Hälsoprojekt med IKT

Att använda IKT (informations- och kommunikationsteknik) i undervisningen kan vara ett redskap för dig som lärare för att ge eleverna möjligheter till ett fördjupat lärande och reellt inflytande över undervisningen. Som alltid gäller det att utgå ifrån läroplanen och planera undervisningen noggrant. Det ger en bra utgångspunkt för att sedan använda IKT tillsammans med eleverna. Detta står skrivet på skolverkets sida och pedagogen bakom projektet heter Helena Kvarnsell.

http://www.skolverket.se/skolutveckling/larande/nt/ntundervisning/grundskoleutbildning/biologi/arskurs7-9/halsoprojekt-med-ikt-1.223803d-ikt-1.223803

 

Hur ser teknikundervisningen ut på din skola?

Vill du få syn på teknikundervisningen och hur den ser ut på din skola? Nedan finns ett verktyg att använda. Läs igenom och använd.

 

”Kolla din skola! – Teknikundervisningen

Det här är ett verktyg för att analysera vilken kvalitet på teknikundervisningen din skola har. Verktyget är tänkt som en självvärdering för dig som finns i skolans ledning, för lärarlag eller för enskilda lärare. Ett förslag på hur du kan använda verktyget är att lärare som undervisar i teknik och rektor var för sig genomför självvärderingen först och sedan tillsammans diskuterar resultatet och vilka åtgärder som behövs. Frågorna utgår från de bedömningsområden Skolinspektionen använder i sin granskning av undervisning i teknik läsåret 2013-2014. Efter frågorna finns ett avsnitt som belyser vad styrdokument och forskning säger om de teman som tas upp i självvärderingen. Verktyget har tagits fram av Skolinspektionen och kvalitetssäkrats av Skolverket och Centrum för tekniken i skolan (CETIS) vid Linköpings universitet. ”

http://www.skolinspektionen.se/Documents/Kvalitetsgranskning/teknik/sjalvvarderingsverktyg-teknikundervinsingen-2014-05-21.pdf